Acne scar

Dr. Gera Tagani pas shume rasteve te sukseshme me teknika te kombinuara ne trajtimin e shenjave te akneve, ka zbuluar se menyra me efektive per trajtimin e tyre eshte pergatitja e nje trajtimi te personalizuar per te arritur rezultatet maksimale me nje kohe rikuperimi shume te ulet.

Si fillim pergatitet nje peeling i personalizuar per llojin e lekures dhe problematikes suaj qe lazeri te penetroje me thelle ne lekure. Ky trajtim paraprin cdo lloj hiperpigmentimi post trajtimit me lazer sidomos ne pesona me ngjyre lekure me te erret.

Fillera dermal si silikoni, Juvederm Ultra & Ulta Plus, Restylane, Restylane Silk & Lyft, Bellafill, Belotero Balance, Voluma, Renuva etj mund te perodrur per te mbushur gropezat qe mbeten si shenja pas akneve per ti dhene lekures nje pamje te lemuar. Filler te tjeter qe mund te perdoren eshte dhe dhjami i trupit te pacientit ose Volbella. Ky trajtim behet zakonisht i kombinuar me trajtimet me lazer ose microneedling per nje rezultat sa me optimal. Dr. Gera Tagani ne baze te llojit te lekures suaj do tju rekomandoj produkte specifike te cilat do te perdorni gjate kohes se rikuperimit.

Shenjat e akneve formohen ne momentin qe shtresa e siperme e lekures terhiqet poshte duke formuar gropeza ne lekure. Dr. Gera me ane te kanulave qe futen ne afersi te seciles shenje ben te mundur ndarjen e shtreses se siperme te lekures nga shtresat e tjera. Me pas kjo siperfaqe mund te mbushet me filler ose te trajtohet me lazer per te minimizuar thellesine e shenjes.

Ky lloj trajtimi eshte nder te preferuarit mes yjeve te Hollywood. Per te trajtuar shenjat e akneve, zona ku ato shfaqen duhet te pergatitet paraprakisht me microneedling per te stimuluar krijimin e shtresave te reja. Ky eshte nje trajtim shume efektiv pa dhimbje dhe kohe rikuperimi i cili ben pjese ne protokollin mujor te mirembjatjes se lekures.