Celuliti, zgjidhja ideale se si ta parandalojmë dhe zbehim

Celuliti, në të vërtetë është një problem shumë më i zakonshëm nga sa mund të mendohet prej shumicës sonë.

Ai shfaqet në trupat e 80-95% të grave në faza të ndryshme të jetës së tyre. Burrat janë më me fat në këtë aspekt, norma e celulitit për ta bie në 10%. Dr. Gera Tagani pohon se teknologjia e kombinuar me mezoterapite anticelulit dhe e ultratingujve me radiofrekuenca është një nga zgjidhjet më efektive për këtë problem të zakonshëm.

Pse kam celulit?

Çfarë është celuliti?

Celuliti mund të përshkruhet si akumulim i dhjamit (yndyrës) në zona të ndara nga njëra-tjetra në shtresën nënlëkurore, duke shfaqur në këtë mënyrë parregullsi. Parregullsitë shfaqen në sipërfaqen e lëkurës. Celuliti, i cili në të shumtën e rasteve shfaqet në zonën e vitheve dhe kofshëve, i quajtur ndryshe edhe imazhi i lëvozhgës së portokallit, manifestohet pas pubertetit.

Cilat janë fazat e celulitit?

Celuliti klasifikohet në tre grupe sipas pamjes së tij klinike.

Shkalla 0: Pa celulit

Shkalla 1: Megjithëse dallohet dukshëm nga jashtë, ndryshimet në indin dhjamor vërehen në ekzaminimin mikroskopik të zonës (sipërfaqes së lëkurës). Parregullsia sipërfaqësore nuk është e dukshme ndërkohë që personi qëndron në këmbë ose shtrirë, por manifestohet kur zona e lëkurës ngjeshet midis dy gishtërinjve.

Shkalla e 2: Ka parregullsi të kufizuara sipërfaqësore që mund të vihen re nga jashtë. Këto parregullsi mund të vihen re edhe nga vetë personi, por jo domosdoshmërisht në pozicionin shtrirë. Celuliti sa vjen e bëhet më i dukshëm kur sipërfaqja e lëkurës ngjeshet me dorë. Ajo manifestohet nga një rënie në elasticitetin e lëkurës, nga ngjyra e zbehtë e lëkurës dhe një rënie e temperaturës së lëkurës.

Shkalla 3: Ka parregullsi të dukshme sipërfaqësore të lëkurës nga jashtë. Kjo situatë, e quajtur imazhi i lëvozhgës së portokallit, është qartësisht e dukshme si kur personi qëndron në këmbë, ashtu edhe në pozicionin shtrirë.

Pse kam celulit?

Edhe pse nuk dihet shkaku i saktë i celulitit, ekzistojnë një numër faktorësh që e shkaktojnë atë.

Faktorët hormonalë: Estrogjeni, insulina, noradrenalina, hormonet tiroide dhe prolaktina janë hormonet e përfshira në zhvillimin e celulozës.

Gjenetika: Disa tipare gjenetike përbëjnë infrastrukturën për zhvillimin e celulitit. Disa raca, seksi, metabolizmi i ngadaltë, ndryshime në shpërndarjen e yndyrës, mangësitë në qarkullimin e gjakut janë faktorë gjenetikë që ndikojnë në krijimin e celulitit. Prandaj, celuliti mund të vërehet edhe tek individë që nuk kanë peshë të tepërt.

Dieta: Konsumimi i tepërt i yndyrës dhe karbohidrateve shkakton zhvillimin e celulitit. Për më tepër, zakonet jo të mira të ngrënies të fibrave të pasura me kripë janë gjithashtu faktorë përgjegjës.

Mënyra e jetesës: Celuliti është më i zakonshëm tek duhanpirësit. Ky problem është më i zakonshëm te individët që nuk merren me stërvitje, ata që qëndrojnë për periudha të gjata kohe në pozicionin ulur.

Veshje: Përdorimi i të brendshmeve të ngushta ndikon negativisht në qarkullimin e gjakut në atë zonë dhe bëjnë të mundur zhvillimin e celulitit.

A është e mundur të heqësh qafe celulitin plotësisht?

Në trajtimin e celulitit, së pari duhet të theksohet ushqimi dhe stërvitja. Ndryshimet që duhet të bëhen në këto zakone duhet të mbështeten me kremra që përmbajnë kafeinë. Në trajtim, përdorimi i radiofrekuencës, dritës së spektrit të gjerë dhe lazerit rekomandohet me përfitim të pjesshëm në kombinim me mezoterapinë anticelulite, e cila ben te mundur copëzimin ose shkrirjen e qelizave dhjamore në zonën ku shfaqet celuliti, ose valëzimet si lëkura e portokallit.

Sot, një teknologji krejt e re tërheq vëmendjen me rezultatet e saj interesante në trajtimin e celulitit dhe rrallimin e përhershëm, domethënë uljen e indit dhjamor. Më konkretisht bëhet fjalë për një kombinim te teknologjisë dhe trajtimeve lazerike.

Duke përdorur teknologji “microwave”, kjo pajisje transmeton mikrovalë me frekuencë të lartë në qelizat e synuara në 2.45 GHz.

Ndërsa energjia që arrin objektivin siguron një ulje të përhershme të indit të dhjamit, gjithashtu shkakton shtrëngim nën lëkurë dhe ulje të shfaqjes së celulitit. Aparati me një teknologji të zgjuar rregullon automatikisht trashësinë e tij yndyrore.

Radiofrekuenca ben te mundur ngushtimin, ose mbledhjen e lëkurës, që te parandalojë varjen. Ky trajtim behet i kombinuar me mezoterapine.

E gjithë procedura përfundon në më pak sa 10 minuta.

Fakti që asnjë dhimbje nuk ndihet gjatë aplikimit është një avantazh tjetër i rëndësishëm i teknologjisë. Megjithëse mund të përdoret deri në 8 seanca (kjo në varësi të rastit), 4 seanca janë të mjaftueshme për shumicën e individëve. Edhe pas aplikimit të parë, tërheqja e lëkurës dhe pakësimi i celulitit fillon të ndihet në një periudhë kohe të shkurtër. Duhen 30-45 ditë për të marrë rezultatet e duhura. Për të përshpejtuar këtë proces, mund të preferohet rritja e konsumimit të ujit, ushtrimi fizik i lehtë dhe i përditshëm ose drenazhi limfatik.

*Dr Gera Tagani ka nisur studimet në mjekësi të përgjithshme në, Boston të Shteteve të Bashkuara të Amerikës më pas në Rotterdam, Hollandë. Masterin për mjekësi estetike e ka përfunduar në Londër në vitin 2017.  Angazhimin profesional e ka ndarë në kohë mes Tiranës, SHBA, Stambollit, Londrës dhe Hamburgut. Aktualisht vijon specializimin për kirurgji plastike rikonstruktive duke ndarë kohën profesionale mes Los Angeles, SHBA-së dhe Shqipërisë.

No Comments

Post A Comment