Lip lift

Lip lifti është një procedurë kirurgjikale estetike e dedikuar për të përmirësuar pamjen e buzës së sipërme duke e ngritur dhe konturuar atë. Ky operacion është shumë i kërkuar nga pacientë që dëshirojnë buzë më të plotë dhe më të pëlqyeshme estetikisht dhe mund të mos e pëlqejnë distancën e madhe midis hundës dhe buzës, e njohur si “filtrum”.

 

Gjatë një lip lifti, kirurgu bën një prerje të vendosur me kujdes poshtë hundës, zakonisht në vijën natyrale të hundëve. Lëkura e tepërt hiqet dhe buzës së sipërme i jepet një lartësi e re. Kjo rezulton në një distancë më të shkurtër midis hundës dhe buzës së sipërme, duke krijuar një pamje më proporcionale dhe të rinovuar.

 

Njerëzit që zgjedhin lip liftin shpesh duan një përmirësim natyral të proporcionit të buzëve pa përdorur substancat injektabile për mbushjen e tyre. Konsultimi me një kirurg të kualifikuar është i rëndësishëm për të diskutuar qëllimet e tyre, pritshmëritë dhe rezultatet e mundshme të procedurës.