Mole remover

Heqja e nishaneve është një procedurë dermatologjike ose estetike e zakonshme e cila futet tek mikrokirurgjitë. Nishanet janë zakonisht grumbullim i pigemntit të melaninës në lëkurë. Mund të jenë të sheshtë, të ngritur, me konture të rregullta si dhe të çrregullta por këto karakteristika nuk mund të përcaktojnë nëse nishani është detyrimisht për tu hequr ose jo. Me anë të dermatoskopisë mundësohet një pamje e saktë e tyre dhe vlerësohen nëse duhet të hiqen. Arsyet për heqjen e nishaneve mund të jenë estetike ose kur dyshohet për malinjitet të tyre.

Cili eshte trajtimi me i mire per heqjen e nishaneve?

Disa nishane mund te jene te vegjel dhe pa dhimbje por ka raste kur mund te jene te dhimbshem dhe ne zona qe pacienteve i japin shqetesim. Heqja e ketyre nishaneve behet per vetem 7 minuta me ane te nje microbisturie e cila pret siperfaqen e nishanit, me pas me ane te trajtimit me lazer ose elktrokirurgjise zbuten konturet e shenjes per te mos lejuar rishfaqjen e nishanit.

Metodat e përdorura për heqjen e nishaneve mund të jenë mikrokirurgjikale ose me anë të djegies me lazer. Zgjedhja e metodës së heqjes varet nga lloji i nishanit, madhësia dhe preferencat e pacientit.

Menyre jo kirurgjikale pa kohe rikuperimi

Pa shenja

Shume precise dhe e sakte

Ruajtja e qelizave te shendetshme rreth nishanit

Permiresim i pamjes dhe vetebesimit te pacientit

Nishan asimetrik

Me kufinj jo te barbarte

Kur ka ndryshim ne ngjyre nga nishanet e tjere

Nishan me i madh se 6 mm

Nese nishani ndryshon ne dimensione, ngjyre ose forme gjate viteve